Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Superleague: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 6 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΟΣ Γ'

 Ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η μικρή αυτή ανασκόπηση με το τρίτο μέρος της, καθώς από αύριο επανερχόμαστε στη δράση.


 Για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό,δεν είναι εύκολο να γράψουμε κάτι που δεν το βλέπει και ο πιο ανενημέρωτος στα ποδοσφαιρικά. Παρότι έχασε τους Μιραλάς και Μέλμπεργκ αλλά και λιγότερο λαμπερούς παίκτες όπως ο  Μαρκάνο,είναι από τώρα πρωταθλητής και το μόνο ενδιαφέρον είναι αν ο Ζαρντίμ θα κάνει τους απαιτητικούς οπαδούς του Θρύλου να ξεχάσουν τον Βαλβέρδε.
 Από τις μεταγραφές,ο Κοντρέρας είναι μια χαρά για το πρωτάθλημα τουλάχιστον και μένει να δούμε πόσο θα προσφέρουν οι Γκρέκο,Μασάντο.Σύγκριση με άλλες ομάδες όσον αφορά το υλικό δε μπορεί να γίνει,όταν τρίτο σέντερ φορ είναι ο Πάντελιτς.Λογικά όσο προχωράει η χρονιά και ο προπονητής νοιώθει πιο σίγουρα θα δοθούν ευκαιρίες σε Έλληνες όπως ο Βλαχοδήμος, ο Φετφατζίδης και ο Τάτος.
 Παρότι μέχρι τώρα δεν εντυπωσιάζει και σε κάποια παιχνίδια έχει δυσκολευτεί να πάρει τη νίκη, ο Ολυμπιακός δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο να κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα.


 Ο ΠΑΟ είναι σίγουρα μια από τις ομάδες που στη συνέχεια θα βελτιώσουν την θέση τους στη βαθμολογία, αλλά το βλέπω δύσκολο να γίνει το ίδιο και για την αγωνιστική τους εικόνα.Ο Φερέϊρα δεν φαίνεται να το έχει,άλλωστε μόνο στην Πόρτο έχει επιδείξει κάποιο έργο και το υλικό έχει σημαντικά κενά,κυρίως(αλλά όχι μόνο) στην επίθεση,όπου Τοτσέ και Φορναρόλι δεν δείχνουν ικανοί να κάνουν τη διαφορά.
 Πλέον υπάρχει θέμα και στα χαφ μετά τις αποχωρήσεις των πολύπειρων Κατσουράνη, Καραγκούνη και μετά τους Βιτόλο-Ζέκα υπάρχει ο Μαρίνος.Η ομάδα δείχνει αδούλευτη επιθετικά και στηρίζεται στις ατομικές ενέργειες των Κουίνσι,Σισοκό,Χριστοδουλόπουλου.
 Πάντως το επίπεδο φέτος είναι τόσο χαμηλό που μου φαίνεται απίθανο να βρεθεί αυτός ο ΠΑΟ κάτω από την τρίτη θέση, άλλωστε κάποια στιγμή θα γυρίσει και ο Λέτο.


 Στον ΠΑΟΚ, παρόλη την αποδυνάμωση του υλικού τα τελευταία 2 χρόνια, υπάρχουν φέτος καλές πιθανότητες για 2η θέση.Η ομάδα αποκτά διοικητική σταθερότητα και το κρίσιμο σημείο είναι πλέον αν ο Δώνης αντέξει την πίεση. Υπάρχουν προβλήματα στην άμυνα, με έναν τερματοφύλακα που είναι να απορεί κανείς πως κάνει καριέρα(τουλάχιστον υπάρχει η εναλλακτική του Χακόμπο) και με τον διεθνή με τη Νοτιο Αφρική Κουμαλό που ώρες ώρες δείχνει εκτός τόπου και χρόνου.
 Τουλάχιστον ο Λόρενς δείχνει παίκτης ποιότητας και μπροστά υπάρχουν επιθετικοί αξίας(Σαλπιγγίδης,Αθανασιάδης).Ερωτηματικό τα άκρα, με τον συνήθως μέτριο Ρομπέρ και τον Γεωργιάδη που μάλλον σύντομα θα αποκαλείται χαμένο ταλέντο.
 Μετά τον αποκλεισμό από τους Αυστριακούς υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στην διαχείριση των αγώνων του πρωταθλήματος, στο κέντρο οι Λάζαρ,Γκαρσία βρίσκουν υποστήριξη από τον ταλαντούχο Κάτσε και με 1-2 μεταγραφές σε καίριες θέσεις ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει την πρωτιά στα πλέϊ-οφ,

 Για τις υπόλοιπες ομάδες,στο τιμ του tzanaBETh δεν έχουμε σχηματίσει ξεκάθαρη εικόνα.Σίγουρα πάντως η Ξάνθη μπορεί να τα πάει καλύτερα, ενώ ο νεοφώτιστος Πλατανιάς και ο Πανιώνιος θα υποχωρήσουν στη βαθμολογία, με το πρόγραμμα να είναι σαφώς πιο δύσκολο ως το τέλος του 1ου γύρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου