Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Superleague: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 6 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ,ΜΕΡΟΣ Α'

 Καθώς έχει συμπληρωθεί το 1/6 του πρωταθλήματος, το σκληρά εργαζόμενο επιτελείο του σάϊτ μας καταγράφει τις εντυπώσεις που άφησαν οι ομάδες ως τώρα.

 Προσωπικά μου προξένησε μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που τα ΜΜΕ αντιμετώπισαν φέτος την ΑΕΚ. Φοβούμενα μήπως δυσαρεστήσουν τους<<ηρωικούς>> οπαδούς, δεν έκαναν σωστή αξιολόγηση του υλικού της ομάδας.Ένα υλικό που έχει σαν κορυφαίους και πιο έμπειρους τον Λαγό και τον Κοντοέ,που σε μια δυνατή ΑΕΚ είχαν συμπληρωματικό ρόλο και δεν προκύπτει από πουθενά ότι μπορούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο.Όσο για τα τρομερά μωρά του Βλάχου, μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιος που να έχει ξεχωρίσει ως σπουδαίο ταλέντο, αλλά ίσως σε αυτό να έχει παίξει ρόλο και ο ερασιτεχνικός τρόπος με τον οποίο διοικήθηκε ως τώρα η ΠΑΕ.
 Πέρα από αυτά,η ΑΕΚ  κατέβαινε να παίξει σαν ομάδα που διεκδικεί είσοδο στα play-off, ενώ θα ήταν λογικό να έχει πιο αμυντική νοοτροπία.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τον Άρη,όπου η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ χωρίς να έχει τις μεγάλες ευκαιρίες και αντί να φροντίσει να διασφαλίσει το προβάδισμα, κατάφερε να δεχτεί την ισοφάριση σε μια αντεπίθεση, έχοντας την άμυνα ανεβασμένη ψηλά.
 Έχοντας παρακολουθήσει ακόμα και τα φιλικά της ΑΕΚ στην Αγγλία, είδα ότι η ομάδα και κυρίως οι νεαροί παίχτες της ξεκίνησαν παίζοντας στα όριά τους και μετά από τις ήττες από Τρίπολη και Ξανθη(που έχουν σίγουρα καλύτερο υλικό) η απόδοση έπεσε.Ο ερχομός του Λίνεν δίνει ελπίδες για βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας,αν και δύσκολα θα συνοδευτεί(βάσει προγράμματος) από άμεση βαθμολογική ανάκαμψη.

 Ο Άρης είναι άλλη μια ομάδα που είχε περιορισμούς στις μεταγραφές. Τουλάχιστον η τελευταία από τις 3 που είχε δικαίωμα να κάνει,ο Αγκάνθο, φαίνεται να είναι επιτυχημένη.Και σε ένα πρωτάθλημα χαμηλής δυναμικότητας, ένα σέντερ φορ που σκοράρει μπορεί να κάνει τη διαφορά.
 Οι έμπειροι παίχτες του Άρη, Παπαστεριανός-Παπαζαχαρίας-Καπετάνος δε λένε και πολλά, από ταλέντα μόνο ο Γιαννιώτας φαίνεται να ξεχωρίζει(χωρίς όμως ανάλογη προσφορά) και η χρονιά προμηνύεται δύσκολη.Η αποχώρηση Κατσαβάκη ίσως αποδειχτεί μεγάλο λάθος, μιας και δε φαίνεται να αντικαθίσταται από έμπειρο προπονητή.

 Πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Τρίπολη, με την τοπική ομάδα να είναι στα φαβορί για είσοδο στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος,άρα και για συμμετοχή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Europa League.
 Δύναμη της ομάδας η διατήρηση του βασικού κορμού και η παρουσία των λατίνων που είναι αρκετά ποιοτικοί για το φετινό πρωτάθλημα.Ο Τσιώλης έχει δείξει πως μπορεί να διαχειριστεί ομάδες ανάλογου βεληνεκούς και το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχουν αποβάλλει ακόμα τη νοοτροπία της μικρής ομάδας, όπως έδειξαν τα εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ(άσχετα αν το κέρδισε) και ΠΑΟΚ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου