Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Superleague: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 6 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΟΣ Β'


 Χωρίς οικονομικά προβλήματα, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό τον περσινό κορμό και με νέο πρόσωπο στον πάγκο τον πολύπειρο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο Ατρόμητος φέτος στοχεύει ψηλά. Έχει δείξει ότι εύκολα ή(πιο συχνά) δύσκολα θα καταφέρνει να κερδίζει τις αδύναμες ομάδες της λίγκας μέσα-έξω.Πρόβλημα εντοπίζεται στη θέση του στράϊκερ, καθώς ο Μήτρογκολ δεν αντικαταστάθηκε με ανάλογης αξίας και ικανότητας στο σκοράρισμα παίκτη.
 Ο Σουμπίνιο που πέρσι διέπρεψε στη Λιβαδειά θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, μένει να βρεθεί και ένας επιθετικός ποιότητας το Γενάρη για να δούμε αν η ομάδα του Περιστερίου μπορεί να παλέψει μέχρι τέλους για τη 2η θέση. Σίγουρα είναι πλεονέκτημα ο αποκλεισμός από τη Newcastle στην Ευρώπη, καθώς το συγκεκριμένο ρόστερ δεν θα άντεχε 6 επιπλέον παιχνίδια υψηλού επιπέδου.


 Η Βέροια δείχνει ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο όπως λέει το γνωστό κλισέ, κλασική ασταθής ομάδα.Έχει ήδη αλλάξει προπονητή και ο νέος Ν. Καρύδας θα έχει το δύσκολο έργο να κάνει ομάδα ένα σύνολο πολλών ξένων και κάποιων έμπειρων Ελλήνων(Καφές, Γεωργέας). Μεγάλο ταλέντο λέγεται πως είναι ο Νιγηριανός(δηλώνεται ως 19χρονος) Ολαϊτάν,που στα παιχνίδια που τον παρακολούθησα μου φάνηκε ατομιστής και τσαπατσούλης.
 Η επαρχιακή ομάδα έχει ήδη χρησιμοποιήσει 23 ποδοσφαιριστές σε μόλις 6 επίσημους αγώνες και το στοίχημα είναι να αποκτήσει ομοιογένεια.Βάσει υλικού πάντως,έχει τα φόντα να παραμείνει,ίσως και σχετικά άνετα, στην κατηγορία.


 Ακολουθεί η ομάδα του λατρεμένου Κομπότη,ο Λεβαδειακός. Πέρυσι πέτυχε πραγματικό άθλο και φέτος που οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες έχει κάνει άσχημο ξεκίνημα.Ο Οτσαλάν των πάγκων είναι ακόμα εδώ και η εμπειρία του σε συνδυασμό με το αξιόλογο υλικό εγγυώνται καλύτερη πορεία.
 Σημαντική η απώλεια του Σουμπίνιο,αλλά η παραμονή του Ναπολεόνι εγγυάται έναν σημαντικό αριθμό γκολ, ενώ και οι Μάουρο Πόϊ και Ροζέριο Μάρτινς, με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, μπορούν να προσφέρουν λύσεις στον δημιουργικό τομέα.
 Παρότι έχει γραφτεί πως έχουν διαταραχτεί οι(παλιότερα άριστες) σχέσεις με τον Ολυμπιακό λόγω της μη ανανέωσης του δανεισμού του Σουμπίνιο, δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι Βοιωτοί θα δυσκολευτούν στην προσπάθεια για άνετη παραμονή, αν και φέτος ίσως ήταν ευκαιρία να στοχεύσουν λίγο ψηλότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου